Made by happy hands

Wij werken al sinds onze start met fabrieken en kleine naai ateliers waar de makers een eerlijk salaris ontvangen. HAPPY HANDS noemen wij dat.  Zo kun jij een mooi en duurzaam product bij ons kopen en krijgen de makers een eerlijke beloning en kunnen ze hun werk doen onder goede omstandigheden.

Maar nu blijkt dat er een stichting is die "MADE BY HAPPY HANDS" heet. En als je leest wat zij doen: dan vinden wij dat echt zo cool!

"Made by Happy Hands" richt op het creëren van banen voor kansarme vrouwen in ontwikkelingslanden. Ze willen deze vrouwen de kans geven om hun talenten te ontwikkelen en tegelijkertijd een eerlijke en duurzame manier van leven bevorderen. Een van de manieren waarop ze dit doen is door het ondersteunen van kleinschalige productiebedrijven in ontwikkelingslanden.

Deze productiebedrijven zijn gericht op duurzame mode en maken kleding van biologisch katoen, hennep, bamboe en andere duurzame materialen. Ze werken volgens fairtrade principes en zorgen ervoor dat hun werknemers een eerlijk loon krijgen en onder goede omstandigheden werken.

Naast het ondersteunen van duurzame productiebedrijven, werkt 'Made by Happy Hands' ook aan bewustwording en educatie. Ze willen mensen bewust maken van de impact van de kledingindustrie op het milieu en de arbeidsomstandigheden van de werknemers. Door middel van workshops en presentaties willen ze mensen informeren over duurzame mode en de voordelen hiervan.

3 projecten waarin ‘Made by Happy Hands’ een verschil maakt:

  1. India - 'Khadi' project: De stichting werkt samen met een lokale producent in India die gespecialiseerd is in het maken van Khadi stoffen, een traditionele stof die al eeuwenlang in India wordt geproduceerd. Door het ondersteunen van dit project worden kansarme vrouwen in staat gesteld om hun vaardigheden te ontwikkelen en tegelijkertijd wordt er bijgedragen aan de promotie van een duurzaam en traditioneel product.


  2. Kenia - 'Rusinga weavers' project: Dit project richt zich op het ondersteunen van lokale producenten van handgeweven stoffen in Kenia. Door het gebruik van lokale materialen en traditionele weeftechnieken wordt er bijgedragen aan duurzaamheid en het behoud van de Keniaanse cultuur. Het project biedt werkgelegenheid aan kansarme vrouwen in de regio.


  3. Guatemala - 'Mayan textiles' project: In Guatemala werkt 'Made by Happy Hands' samen met een groep Mayavrouwen die traditionele textielproducten maken met behulp van lokale materialen en technieken. Door het ondersteunen van dit project worden de vaardigheden van de Mayavrouwen behouden en ontwikkeld en wordt er bijgedragen aan de promotie van duurzame en traditionele producten.Deze projecten zijn slechts enkele voorbeelden van de vele activiteiten van 'Made by Happy Hands'. Door het ondersteunen van kleinschalige productiebedrijven in ontwikkelingslanden, draagt de stichting bij aan een eerlijkere en duurzamere mode-industrie.

Hoe werken "Made by Happy Hands" & GOTS samen?

Zij hebben een gemeenschappelijk doel om duurzaamheid in de mode-industrie te bevorderen. GOTS is een internationaal erkende certificering voor biologische textielproducten, die strenge milieucriteria en sociale criteria stelt voor de gehele textielketen.

Happy Hands werkt samen met GOTS-gecertificeerde fabrieken om ervoor te zorgen dat de producten die zij maken, milieuvriendelijk en sociaal verantwoord zijn. Door samen te werken met de GOTS-gecertificeerde fabrieken kan Happy Hands garanderen dat hun producten worden gemaakt van biologische vezels, zoals katoen of linnen, en dat de productieprocessen voldoen aan hoge normen voor milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid. Bovendien promoot Happy Hands ook GOTS-gecertificeerde textielproducten op hun website, waarbij de nadruk wordt gelegd op het belang van eco-vriendelijke en sociaal verantwoorde mode. Deze samenwerking helpt het bewustzijn onder consumenten te vergroten over het belang van het maken van duurzame keuzes als het gaat om mode.

Kort samengevat werken Happy Hands en GOTS samen om de mode-industrie duurzamer te maken. Dit doen ze door ervoor te zorgen dat de producten die ze maken en promoten voldoen aan hoge standaarden op het gebied van milieuvriendelijkheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Lees meer over GOTS certificeringen


6 redenen waarom wij in de toekomst ook wel willen samenwerken met ‘Made by Happy Hands’

  1. Milieubewustzijn: Door samen te werken met ‘Made by Happy Hands’ kunnen wij jou duurzame en ethisch verantwoorde kleding aanbieden, wat bijdraagt aan een meer duurzame mode-industrie en helpt om onze planeet te beschermen.


  2. Mensenrechten: ‘Made by Happy Hands’ zet zich in voor de rechten van arbeiders in de kledingindustrie en zorgt ervoor dat hun werk- en leefomstandigheden voldoen aan strenge ethische en sociale normen. Onze samenwerking met ‘Made by Happy Hands’, garandeerd jou dat jouw kleding niet geproduceerd wordt onder uitbuitende omstandigheden.


  3. Kwaliteit: Zowel wij bij The Driftwood Tales als ‘Made by Happy Hands’ hechten veel waarde aan kwaliteit en duurzaamheid, we gebruiken alleen de beste materialen en productietechnieken om kleding te maken die lang meegaat. Made by Happy Hands werkt met GOTS-gecertificeerde fabrieken en garandeert dat hun producten van hoge kwaliteit zijn. Door samen te werken met ‘Made by Happy Hands’ kunnen wij jou garanderen dat onze kleding van hoogwaardige, duurzame kwaliteit is.

  4. Verantwoordelijkheid: Door samen te werken met ‘Made by Happy Hands’ zetten we ons in voor een betere wereld en nemen wij als The Driftwood Tales onze verantwoordelijkheid voor de impact van de kledingindustrie op mens en milieu.

  5. Duurzaamheid: Door te kiezen voor kleding die geproduceerd is volgens de duurzame normen van ‘Made by Happy Hands’, dragen we bij aan een meer circulaire economie waarin kleding niet langer een wegwerpproduct is. Hierdoor bieden wij jou een duurzaam alternatief bieden voor de fast fashion-industrie, waarin kleding vaak snel wordt weggegooid en vervangen.

  6. Innovatie: ‘Made by Happy Hands’ werkt voortdurend aan nieuwe initiatieven en projecten om de mode-industrie duurzamer te maken. Door samen te werken met ‘Made by Happy Hands’ blijven wij nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze projecten en dragen we bij aan een duurzamere toekomst voor de mode-industrie.
Wat zou het tof zijn als wij ook een bijdrage kunnen leveren aan de doelstellingen van 'Made by Happy Hands'. Ook wij zijn trots op de producten die we verkopen en we weten dat deze op een verantwoorde en duurzame manier zijn geproduceerd.

We hopen dat meer mensen zich bewust worden van de voordelen van duurzame mode en dat deze manier van produceren steeds gebruikelijker wordt in de mode-industrie.

Met jouw aankoop steun je niet alleen onze kleding webshop, maar ook kansarme vrouwen die een kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen. Samen kunnen we een positieve impact hebben op de kledingindustrie!

 

2 x T-shirt Basic - Biologisch katoen - wit - ronde - hals

$39.00
KORTING
$39.00
Translation missing: nl.general.accessibility.unit_price_separator 

Overhemd - Biologisch katoen - navy blauw

$82.00
KORTING
$82.00
$82.00
Translation missing: nl.general.accessibility.unit_price_separator 

AMY - hoody wit - gemaakt van biologisch katoen - wit, roze, geel

$88.00
KORTING
$88.00
$88.00
Translation missing: nl.general.accessibility.unit_price_separator