WIJ HOUDEN VAN BIO KATOEN - The Driftwood Tales

Men zegt vaak dat bamboe kleding milieu vriendelijker is dan katoenen. Dat is waar. Maar bio katoen is een heel ander verhaal.

"Normaal" katoen verbruikt veel te veel water en zit vol met pesticiden om de opbrengst zo hoog mogelijk te maken. Biologisch katoen daarentegen heeft veel minder water nodig (door irrigatie systemen die aangelegd zijn op regenval) en maakt geen gebruik van pesticiden.

Stap 1 = bio katoen kopen.

Stap 2 = waar komt die katoen vandaan? Wij kiezen er bewust voor om onze katoen productie uit in India te halen. Omdat we daar (o.a. door de strenge accreditatie van GOTS) beter zicht hebben op de herkomst van ons biologisch katoen en de voorwaarden van de boeren. Want ook dat maakt een sustainable brand. 

Stap 3 = het verfbad. Heb je een sustainable grond stof (bijvoorbeeld biologisch katoen), maar wordt er niets gezegd over het verfbad? (zoals een aantal van onze collega's bewust niet doen). Dan kun je nog steeds een oneerlijk en chemisch stuk in handen hebben... Zorg ervoor dat je kledingstuk verwerkt is in een fabriek waar rekening wordt gehouden met chemicaliën vrije verfbaden, het duurzaam recyclen van water en de werkomstandigheden.

Stap 4. Wie maakt mijn kleding? Het GOTS-certificaat is een goede graadmeter voor al deze stappen. GOTS controleert van teelt tot eindproduct. Heb je dat certificaat in je kleding staan? (Zoals wij bij al onze producten uit India hebben) En staat er ook nog een nummer bij? Dan zit je helemaal goed. Via hun site kun je de fabriek dan ook traceren. 

2 x T-shirt Basic - Biologisch katoen - wit - ronde - hals

$39.00
KORTING
$39.00
Translation missing: nl.general.accessibility.unit_price_separator 

Overhemd - Biologisch katoen - navy blauw

$82.00
KORTING
$82.00
$82.00
Translation missing: nl.general.accessibility.unit_price_separator 

AMY - hoody wit - gemaakt van biologisch katoen - wit, roze, geel

$88.00
KORTING
$88.00
$88.00
Translation missing: nl.general.accessibility.unit_price_separator